Bazylia 100g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
⭐ Bazylia ⭐
✅ Wielofunkcyjny dodatek do potraw.
✅ Idealna do sałatek, makaronów i dań kuchni włoskiej.
✅ Świeżość i wyrazisty smak.
✅ Bogactwo witamin (w tym witaminy K, A, C) oraz antyoksydantów.
✅ Uprawiana z dbałością o najwyższą jakość.
Bazylia to esencja świeżości i aromatu. Jej liście są pełne intensywnego smaku, który dodaje wyjątkowej głębi każdemu daniu. Niezależnie od tego, czy używasz jej w sałatkach, makaronach czy daniach kuchni włoskiej. Możesz ją dodawać również do sosów, zup, pieczeni czy pizzy. Bazylia to nie tylko doskonały smak, to także bogactwo witamin (w tym witaminy K, A, C) oraz antyoksydantów, które pomagają w utrzymaniu zdrowia i witalności Twojego organizmu. Staramy się, aby każdy listek zachował swoją świeżość i aromat, tak abyś mógł cieszyć się nią w pełni.
✅ Zastosowanie
Najlepiej dodawać ją do sałatek i zup, duszonych warzyw oraz twarożku. Można również nacierać zielem mięsa przed dalszym przyrządzaniem. Niezastąpiony składnik prawie wszystkich włoskich dań, świetnie komponuje się z makaronem i pomidorami, główny składnik pesto.
✅ Wartości odżywcze produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 233 kcal/ 975 kJ
- Tłuszcze: 4,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
- Węglowodany: 10 g
- w tym cukry: 1,7 g
- Błonnik: 38 g
- Białko: 23 g
- Sól: 0,19 g
Dane techniczne
Składniki | Bazylia |
Masa netto | 100 g |
Opakowanie | Doypack - zgrzewany worek z zamknięciem strunowym. |
Sposób przechowywania | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Terminy przydatności | Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu. |
Informacje o alergenach | Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.